Kunststof lasersnijden

Kunststof lasersnijden gaat snel, reproduceerbaar en hoeft verder geen nabewerking. Met een CO2 laser machine is het heel eenvoudig om op een computer digitaal te ontwerpen en dit vervolgens met hoge resolutie exact uit te snijden. 1 keer maar ook 100 keer en steeds precies hetzelfde. Dit soort machines levert meteen productiekwaliteit resultaten op die voor een groot aantal toepassingen direct is in te zetten.

Voordelen kunststof lasersnijden

Kunststof lasersnijden geeft weinig spanning in het materiaal en geeft een mooie gepolijste rand die niet meer nabewerkt hoeft te worden. Ander voordeel van lasersnijden is dat het schoon werkt zonder stof en rondvliegende deeltjes.
PlasticPlaten levert plaatmateriaal met de juiste instellingen voor een aantal CO2 laser machines. Aangezien PlasticPlaten gekoppeld is aan MetaQuip, leverancier van dit soort machines, in eerste instantie instellingen die uitgebreid getest zijn voor MetaQuip machines maar die waarschijnlijk ook voor een groot aantal andere CO2 laser machines goed zullen werken.

Kunststof lasergraveren

Ook is het mogelijk om kunsstof te lasergraveren. Dit kan, zeker in combinatie met verlichting, fraaie resultaten opleveren. Op de MetaQuip website hebben we een aantal mooie voorbeelden staan.
Ga naar de MetaQuip website..