Kunststof polijsten

Kunststof polijsten kan zowel door hobbyisten als professionals gedaan worden. Het gereedschap is echter verschillend. Professionals gebruiken hiervoor diamantpolijstmachines en vlampolijstmachines. De hobbyist kan polijsten met een lappenschijf of met een polijstblok, nadat de plaatranden fijn mat zijn geschuurd. Wilt u ook meer leren over het schuren van Plexiglas? Lees dan de informatie over Plexiglas schuren..
Polijstmachines of opzethulpmiddelen voor boor of slijpmachine maken het ook voor de hobbyist mogelijk om professioneel uitziende resulaten te realizeren.
Wij kunnen ook u helpen met polijstpasta en andere polijstbenodigdheden.

Voorbereiding kunststof polijsten

Indien u de kunststof plaat wilt polijsten met lappenschijf/polijstpasta dan doet u dat nadat u de plaatrand heeft geschuurd en afgewerkt met korrel 800. De plaatrand is dan zo mooi egaal dat u deze maar licht hoeft te raken met een, met polijstpasta ingesmeerde, lappenschijf (in boormachine of kolomboor) om een mooi glanzend oppervlak te krijgen. Polijsten met een polijstblokje is ook mogelijk maar aanmerkelijk arbeidsintensiever.

Tip: vaak blijft er nog wat polijstpasta achter op het gepolijste oppervlak. Dit is eenvoudig weg te nemen met viltdoek of een zacht katoenen doek.